Агітатори-шахраї можуть забрати квартиру, будинок чи землю – МВС

Під виглядом агітаторів від будь-кого з кандидатів можуть працювати шахраї.

Про це повідомляє прес-служба МВС у Facebook.

"Активну фазу виборчого процесу на свою користь можуть використовувати шахраї. Погоджуючись продати свій голос на виборах, громадянин може втратити своє право вільного волевиявлення, а також нерухоме майно (квартиру, будинок, земельну ділянку)", - повідомили у міністерстві.

Зазначається, що шахраї можуть працювати наступним чином: вони можуть пропонувати під виглядом агітаторів від будь-кого із кандидатів винагороду за голос на корить цього кандидата.

Читайте також: Незаконна агітація і "гречка": Аваков розповів про основні порушення

"А для "гарантії" голосування саме на користь цього кандидати можуть вимагати персональні данні – ПІБ, серію, номер паспорту та номер ідентифікаційного коду. Більш того, можуть просити копії паспорта та ідентифікаційного коду та/або поставити свій підпис під якимось документом. Заволодівши персональними даними шахраї можуть переоформити нерухомість на третіх осіб", - зазначається у повідомленні.

У МВС закликали ні за яких обставин не повідомляти свої персональні дані, не передавати копії документів та не підписувати жодних договорів, заяв тощо стороннім особам.