МінТОТ підготувало інструкцію, як голосувати переселенцям

Вибори Президента

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб опублікувало інструкцію, як проголосувати вимушеним переселенцям на президентських виборах.

Інструкцію оприлюднено на сайті відомства.

"У зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та частини території окремих районів Донецької та Луганської областей України МТОТ та програмою “Радник з питань ВПО” створено роз’яснювальний відеоролик для внутрішньо переміщених осіб про необхідні кроки для реалізації свого Конституційного виборчого права", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до рекомендацій, необхідно:

1) особисто звернутися до органу ведення Реєстру виборців для реалізації своїх виборчих прав;

2) написати та подати до органу вмотивовану заяву, в якій вказати причину тимчасової зміни місця голосування;

3) особи, виборча адреса яких не міститься на тимчасово окупованих територіях, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їхнього голосування;

4) орган ведення реєстру зобов’язаний тимчасово змінити місце голосування та видати виборче посвідчення;

Читайте також: Заборону спостерігачів РФ на виборах скоро поставлять на голосування - Парубій

5) у випадку призначення повторної процедури голосування, переселенець зобов’язаний знову пройти вищезазначену процедуру.

Відео створено завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках програми "Радник з питань ВПО", яка реалізується канадською неурядовою організацією "Stabilization Support Services".

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня 2018 року стартував виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року.