Нардеп від БПП Корнацький іде у президенти

Народний депутат від фракції Блок Петра Порошенка Аркадій Корнацький подав документи у Центральну виборчу комісії для реєстрації кандидатом на пост президента на чергових виборах 31 березня.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі ЦВК.

“Корнацький (Аркадій — ред.) подав документи”, - розповіли в ЦВК.

Як повідомлялося, ЦВК зареєструвала 12 кандидатів на посаду глави держави на чергових виборах Президента України 31 березня, а саме - Ігоря Шевченка, Сергія Капліна, Валентина Наливайченка, Віталія Скоцика, Андрія Садового, Віталія Купрія, Євгенія Мураєва, Анатолія Гриценка, Геннадія Балашова, Ольгу Богомолець, Олександра Шевченка та Романа Насірова.

В Україні 31 грудня стартувала президентська виборча кампанія. Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн. Реєстрація кандидатів у президенти триватиме до 8 лютого включно. Звернення про відмову від балотування Центрвиборчком прийматиме до 7 березня.

Проведення передвиборчої агітації розпочинається наступного дня після дня реєстрації кандидата на посаду президента і закінчується о 24 годині 29 березня. Утворення окружних виборчих комісій триватиме до 18 лютого, дільничних виборчих комісій — до 12 березня.

Голосування на виборах президента проводитиметься 31 березня 2019 року з 8 до 20 години. Результати голосування ЦВК має встановити до 10 квітня. Не пізніше як через 30 днів після оголошення офіційних результатів новообраний Президент має вступити на посаду.