Висуванець від “УКРОПу” подав до ЦВК документи

Вибори Президента

Народний депутат Олександр Шевченко подав до Центральної виборчої комісії документи для реєстрації кандидатом на посаду Президента України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Шевченко подав документи до ЦВК після завершення XVIІ з'їзду партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" у четвер, де його було висунуто кандидатом на посаду Президента України від політсили.

"Згідно з законодавством все подано, я є кандидатом у Президенти і (застава - ред.) у тому розмірі, як вимагає законодавство, все законно. Щойно було все зроблено, прийняті документи", - сказав Шевченко.

Він зазначив, що заставу профінансувала партія.

Шевченко зауважив, що планує в разі обрання главою держави ініціювати "зміни в закон про імпічмент Президента, закон про відповідальність будь-якого чиновника перед українським народом... буду робити все, щоб завершити війну".

Читайте також: "УКРОП" висунув кандидата у президенти

Як повідомлялося, в Україні 31 грудня розпочався виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року. Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування на пост глави держави та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн гривень. Реєстрація кандидатів у Президенти триватиме до 8 лютого включно.