Уряд зареєстрував новий індустріальний парк

Кабінет Міністрів вніс до реєстру індустріальний парк «Р-33» в Одеській області.

Таке рішення уряд ухвалив 24 травня 2024 року, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства економіки.

Зазначається, що концепція індустріального парку «Р-33» передбачає формування на площі 10 га промислового кластера з металообробки та виготовлення металевих виробів. Це дозволить створити близько 500 нових робочих міць.

На території парку зможуть працювати підприємства з виробництва готових металевих виробів, крім машин і устаткування, виробництва електричного устаткування, харчової переробної та легкої промисловості, виробництва транспортних засобів та ремонту і монтажу машин і устаткування.

«Вітаю Одещину з народженням ще одного індустріального парку, який ще більше зміцнить промислову потужність регіону, створить нові робочі місця для місцевих мешканців та забезпечить додаткові надходження до бюджетів. Розвиток індустріальних парків – важлива складова економічної політики «Зроблено в Україні», - прокоментував заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

Читайте також: В Україні у I кварталі зареєстрували 9 нових індустріальних парків

Як повідомлялося, до реєстру індустріальних парків разом із «Р-33» включено вже 79 індустріальних парків. У державному бюджеті на 2024 рік на виконання програми розвитку індустріальних парків закладено 1 млрд гривень.