Прибутковість для українських виробників боєприпасів становитиме до 25% - Шмигаль

Кабінет Міністрів України затвердив постанову, що встановлює для українських виробників боєприпасів рівень прибутковості у розмірі до 25% від їхньої собівартості.

Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час чергового засідання уряду.

"Затверджуємо постанову, яка встановлює для вітчизняних виробників боєприпасів рівень прибутковості в розмірі до 25% від їх собівартості. Це дозволить виробникам розширити та модернізувати свої лінії. Водночас очікуємо побачити нові компанії та нові інвестиції", - сказав він.

Шмигаль нагадав, що за останні два роки Україна суттєво наростила виготовлення власної зброї. Зокрема, за рік виробництво дронів зросло у 100 разів.

Читайте також: На фронті за рік кількість FPV-дронів зросла майже вчетверо - Генштаб

"Серед найуспішніших наших кейсів - революція у сфері виробництва різних типів дронів. Одним із факторів успіху стало залучення приватних виробників. Ми встановили для них норму рентабельності на рівні 25%, і в підсумку виробництво дронів у нас за рік зросло в 100 разів. Тепер цей успішний кейс із дронами масштабуємо на виготовлення боєприпасів", - додав він.

Як повідомлялося, за два роки повномасштабної війни арсенал української армії поповнили понад 25 зразків мінометів і гранатометів іноземного та вітчизняного виробництва.

Фото: КМУ