Україна цьогоріч вже залучила $11,8 мільярда міжнародної допомоги - Мінфін

Україна з початку 2024 року залучила близько 11,8 млрд дол. від ЄС, МВФ, Японії, Канади, Великої Британії та Норвегії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

«Безпрецедентні виклики, з якими стикається наша країна, потребують не тільки стійкості, але й рішучих та ефективних дій уряду. Співпраця з країнами-донорами та міжнародними фінансовими організаціями в цьому контексті, є вирішальною. З лютого 2022 року завдяки плідній співпраці з міжнародними партнерами залучено понад 85,4 млрд доларів США прямої бюджетної підтримки. Це дозволило уряду забезпечити пріоритетні соціальні та гуманітарні видатки держбюджету, водночас використовуючи всі внутрішні ресурси на безпеку та оборону країни», - сказала заступник міністра фінансів України Ольга Зикова.

Ольга Зикова. Фото: Мінфін

З її слів, у перші місяці 2024 року, коли зовнішня допомога від ключових донорів була відсутня, завдяки вжитим заходам Україна успішно пройшла цей період, втримавши фінансову систему стабільною.

Крім того, впроваджуючи реформи за програмами співпраці з міжнародними партнерами, Україна відкриває шлях до отримання необхідного зовнішнього фінансування. Так, у 2024 році вже залучено близько 11,8 млрд доларів США від ЄС, МВФ, Японії, Канади, Великої Британії та Норвегії.

Як повідомляв Укрінформ, обсяг бюджетної допомоги США з початку повномасштабного російського вторгнення становить близько 23 млрд доларів.