Чилійський бізнес зацікавлений в інвестиціях в Україну - Свириденко

Головні сфери, які цікаві чилійським партнерам – видобування, особливо співпраця у розрізі критичних матеріалів, аграрний сектор та переробна промисловість.

Про це йшлося під час візиту української делегації до Чилі, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

«Цим візитом ми поглиблюємо економічне співробітництво із Чилі. Нам важливо розвивати стратегічні партнерства із країнами Латинської Америки, адже це чималий ринок, який цікавий як українським виробникам, так і навпаки, чилійський бізнес зацікавлений в інвестиціях в Україну. Запросили чилійські компанії доєднатися до Ukraine Recovery Conference у Берліні. Деякі вже готують конкретні проєкти і пропозиції», - зазначила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

Фото: Мінекономіки

Зазначається, що українська делегація провела переговори з міністром економіки, розвитку та туризму Чилі Ніколасом Грау, президентом Національної палати торгівлі, послуг та туризму Чилі Х.Пакоміо Торресом, президентом Конфедерації промисловості та торгівлі Чилі Рікардо Мевесом та міністром сільського господарства Чилі Е. Валенсуелою.

«Головні сфери, цікаві партнерам – видобування, особливо співпраця у розрізі критичних матеріалів, аграрний сектор, переробна промисловість, діджиталізація. Крім того, Чилі має гарні приклади державно-приватного партнерства і готова ділитися цим досвідом з Україною. Як і готова до створення спільних підприємств», - зазначила Свириденко.

Читайте також: Дуда у Катарі заохочував бізнес до відбудови України

Крім того, сторони домовилися про поглиблення співпраці на рівні торгових палат України та Чилі, а також інвестиційних агенцій обох країн.

На порядку денному були також питання роботи над Угодою про вільну торгівлю між Україною і Чилі, покращення логістики для експорту та підтримки української енергетичної інфраструктури на фоні системних російських обстрілів.

Як повідомлялось, Україна націлена поглибити двосторонню співпрацю з Чилі в торговельно-економічній сфері шляхом укладання угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ).