«Ліси України» ініціювали 254 кримінальні справи за фактами зловживань на своїх підприємствах

За матеріалами внутрішніх перевірок ДП «Ліси України» правоохоронні органи розслідують 254 справи щодо зловживань у державних лісгоспах.

Про це повідомила у Фейсбуці пресслужба держпідприємства, передає Укрінформ.

«Департаментом безпеки «Лісів України» передано правоохоронцям 528 повідомлень про можливе вчинення кримінальних правопорушень. У результаті зараз проводиться 254 досудових розслідування. По 125 справах Нацполіція, ДБР, прокуратура на постійній основі залучила співробітників безпеки «Лісів України» для проведення слідчих дій», - йдеться в повідомленні.

За інформацією «Лісів України», це рекордна кількість справ, ініційованих підприємством. Практично кожна підозра, гучне затримання працівників лісової галузі ґрунтуються на перевірках, які проводила внутрішня безпека ДП.

Читайте також: Корупційну справу екскерівника Держлісагентства часів Януковича направили до суду

За фактами комплексних перевірок підприємство обіцяє наступного тижня низку резонансних новин. «Буде дуже масштабно і гучно!» - зауважили в компанії.

Як повідомлялося, прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Тернопільської обласної прокуратури подали позов до суду з вимогою про стягнення 265 тис. грн шкоди, заподіяної незаконною рубкою лісу на ввіреній території, з однієї з регіональних філій ДП «Ліси України». Факт незаконної рубки встановили фахівці департаменту безпеки ДП «Ліси України», які звернулись до прокуратури.