ПриватБанк фінансуватиме аграріїв за держпрограмою компенсацій

ПриватБанк активно надаватиме фінансування сільгоспвиробникам за державною програмою компенсацій за сільгосптехніку українського виробництва, яку було анонсовано в межах економічної політики “Зроблено в Україні”.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба банку.

"Ми активно підтримуємо розвиток програм державних компенсацій за придбання техніки вітчизняного виробника. Ці програми є реальною підтримкою не лише агросектору, але і економіки України. Зі свого боку банк розвиває сучасні кредитні програми для аграріїв, щоб зробити кредитування максимально простим, зручним та швидким”, - зазначив член правління ПриватБанку з питань малого та середнього бізнесу Євген Заіграєв.

Згідно з програмою, українські аграрії можуть придбати в кредит від ПриватБанку техніку вітчизняних виробників, внесену у реєстр, і отримати за неї компенсацію до 25% від вартості.

Читайте також: Експорт морським коридором України сягнув 45 мільйонів тонн

Як повідомлялося, до оновленого переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, включено продукцію ще 20 українських виробників. У переліку вже 6 691 номенклатурна позиція техніки та обладнання 64 українських виробників.

Щоб отримати 25% компенсації вартості придбаної техніки чи обладнання, агровиробник має обрати постачальника з переліку на сайті Мінекономіки, придбати необхідну техніку та подати до уповноваженого банку заявку та підтвердні документи. На сьогодні в програмі беруть участь 30 банків.