Кількість виданих покупцям чеків у квітні збільшилася майже на 16% - Гетманцев

У квітні в середньому за день покупцям товарів та послуг було надано на 4 млн розрахункових документів більше, ніж у січні, що свідчить про поступову детінізацію торгівлі.

Про це повідомив у Телеграмі народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Укрінформ.

«Середньоденна кількість чеків у 2024 році зросла майже на 4 млн шт. - з 22,5 млн шт. у січні до 26,2 млн шт. на день у квітні», - йдеться в повідомленні.

За словами Гетманцева, збільшення кількості наданих суб’єктами підприємництва розрахункових документів свідчить про поступову детінізацію торгівлі і позитивний результат реформи фіскалізації.

Таку саму тенденцію він фіксує і щодо обсягів щоденного виторгу.

Читайте також: Українці увійшли до трійки лідерів серед іноземних покупців житла у Туреччині

«Щоденний середній виторг зріс із 11 121,6 млн грн у березні до 11 542,08 млн грн у квітні», - зазначив голова фінансового комітету.

Як повідомлялося, за неповний 2023 рік Державна податкова служба наклала 1,65 млрд грн штрафів за порушення при роботі з реєстраторами розрахункових операцій (РРО), що втричі перевищує аналогічний показник за 2021 рік.