Фонд держмайна продає Шабалинівський спиртовий завод

Фонд державного майна України виставляє на приватизаційний аукціон 16 травня 2024 року ДП «Шабалинівський спиртовий завод» із стартовою ціною 959,1 тис. грн.

Про це у Телеграмі повідомив голова ФДМУ Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Фонд виставив на приватизацію єдиний майновий комплекс ДП «Шабалинівський спиртовий завод» на Чернігівщині. Цей об'єкт — перспективний браунфілд, який чекає на свого інвестора для відновлення. Приватизація заводу відкриває можливості для розвитку промислового майданчика з уже наявною інфраструктурою», - йдеться в повідомленні.

До складу ЄМК входять 51 об’єкт нерухомого майна (12,3 тис. кв.м), дві земельні ділянки (56,46 га), 3 автівки, 250 одиниць рухомого майна (обладнання, меблі тощо)

Онлайн-аукціон відбудеться 16 травня в системі Prozorro.Продажі.

Стартова ціна об'єкту — 959,1 тис. грн (без ПДВ).

Новий власник зобов'язаний погасити наявну заборгованість підприємства по зарплаті у розмірі 552 тис. грн та перед бюджетом – 21 168 тис. грн та зберегти робочі місця протягом 6 місяців.

Читайте також: Фонд держмайна виставляє на продаж завод, конфіскований у російського олігарха

Як повідомлялося, Фонд державного майна України реалізував на приватизаційному аукціоні єдиний майновий комплекс ДП «Холминський спиртовий завод» у Чернігівській області за 45 млн грн.