Допомога Британії для України вже перевищила $2,5 мільярда

За час повномасштабного вторгнення Велика Британія надає Україні безпрецедентну допомогу та є одним з ключових донорів прямої бюджетної підтримки - понад 2,5 млрд доларів США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну у Фейсбуці.

«Від лютого 2022 року Велика Британія надає Україні безпрецедентну всебічну допомогу та є одним з ключових донорів прямої бюджетної підтримки - понад 2,5 млрд доларів США. Вдячний за особистий внесок [канцлера казначейства Великої Британії] Джеремі Ганта у пріоритизацію потреб України на міжнародній арені та у процес пошуку механізмів використання арештованих активів РФ», - зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

За його словами, сьогоднішній візит є ще одним важливим сигналом підтримки українського народу.

«Переконаний, що подальша співпраця між країнами продовжить сприяти стабільності фінансової системи та сталому розвитку України», - додав Марченко.

Міністр фінансів відзначив лідерство Великої Британії у постачанні Україні сучасного та вкрай необхідного озброєння для ефективної боротьби з агресором. Підтримка України - це підтримка стабільного світового порядку та інвестиція в спільну безпеку.

Гант запевнив, що Британія непохитна у питаннях допомоги Україні.

Читайте також: Держдеп США привітав рішення Британії про масштабний пакет допомоги для України

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський обговорив із канцлером казначейства Великої Британії Джеремі Гантом заходи для розширення обмежувальних заходів проти Росії.