Виробників товарів оборонного призначення просять обмежити доступ до службової інформації

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості закликало виробників товарів оборонного призначення обмежити доступ до інформації, яка проходить за грифом «для службового використання».

Про це повідомила пресслужба міністерства, передає Укрінформ.

«При підготовці листів, які містять інформацію щодо виробництва товарів, виконання робіт та надання послуг оборонного призначення, обсягів нарощування виробничих потужностей та іншої інформації, перелік та зміст якої може слугувати джерелом інформації для країни-агресора, установам, організаціям та суб’єктам господарювання всіх форм власності необхідно розглянути можливість обмеження доступу до такої інформації», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що виробникам потрібно враховувати вимоги Закону України «Про доступ до публічної інформації» і Типової інструкції про порядок ведення обліку, зберігання, використання і знищення документів та інших матеріальних носіїв інформації, що містять службову інформацію.

Читайте також: Бюджет оборонних закупівель у секторі ОПК становить близько $6 мільярдів - Камишін

Дотримання цих вимог дозволить уникнути використання країною-агресором відкритої інформації, розголошення якої може призвести до обізнаності противника.

Як повідомлялося, ДП «Агенція оборонних закупівель» набуло права використовувати рамкові угоди для забезпечення потреб Міноборони та ЗСУ. Цей інструмент дозволить проводити оборонні закупівлі у конкурентні способи, не розкриваючи при цьому чутливої інформації на загал.

Фото з сайту defence-ua.com