На Вінниччині видали перший кредит із гарантією Фонду часткового гарантування

На Вінниччині Вінницька дирекція АБ «УКРГАЗБАНК» видала перший кредит із гарантією Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Про це повідомляє Вінницька ОВА, передає Укрінформ.

«На Вінниччині видали перший кредит із гарантією Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Кредит видано Вінницькою дирекцією АБ «УКРГАЗБАНК» підприємству, яке працює вже понад дев'ять років на теренах Вінниччини та належить до середньої категорії екологічного та соціального ризику», - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, основний вид діяльності підприємства, яке отримало зазначений кредит, - вирощування зернових, олійних та технічних культур.

Кредитні кошти сільгоспвиробнику надані на поповнення обігових коштів для забезпечення посівної кампанії 2024 року.

Читайте також: Україна через гранти в підприємництво інвестувала понад ₴7,3 мільярда

Гарантія Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві покриває 50% від ліміту кредитування.

Як повідомлялось, Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві працює для підтримки малих та середніх фермерів і гарантує українським банкам до 50% зобов'язань фермера по кредиту. Позичальники можуть отримати гарантії на інвестиційні кредити терміном до 7 років, на кредити для купівлі землі - до 10 років, та на обігові кошти на строк до 3 років. Сума кредиту не може перевищувати 30 млн грн.