Вірменські банки припиняють обслуговування російських карток «Мир»

Вірменські банки заявили у п’ятницю, що припиняють обробку транзакцій, здійснених картками російської платіжної системи «Мир», через побоювання накладення вторинних санкцій з боку США.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Barron`s із посиланням на AFP.

Союз банків Вірменії заявив, що комерційні банки країни «із суботи припинять обслуговування карток «Мир» через ризик вторинних санкцій». Виняток буде зроблено для карток цієї російської платіжної системи, випущених вірменським підрозділом російського державного ВТБ Банку, додали там.

У вересні 2022 року Міністерство фінансів США попередило іноземні банки про накладення вторинних санкцій за обслуговування карток російської платіжної системи «Мир». У лютому Управління з контролю за іноземними активами американського Мінфіну заявило, що Росія використовувала систему «Мир» для уникнення західних санкцій, спрямованих проти фінансової системи РФ.

Читайте також: Держбанки Туреччини відмовилися від роботи з російською платіжною системою «Мир»

Як повідомляв Укрінформ, експорт Вірменії до Росії після впровадження санкцій різко зріс, що викликає занепокоєність європейських партнерів щодо можливого обходу обмежень.