Фонд держмайна готує до приватизації хлібоприймальний комплекс «Златодар» на Черкащині

Фонд державного майна України планує виставити на приватизацію єдиний майновий комплекс ДП «Златодар» у Черкаській області.

Про це повідомив у Фейсбуці голова ФДМУ Віталій Коваль, передає Укрінформ.

«Раніше ДП «Златодар» було одним із найпотужніших хлібоприймальних підприємств на Черкащині. Зараз – це збиткове підприємство з борговими зобов’язаннями понад 600 млн грн. Саме тому готуємо його до приватизації», - йдеться в повідомленні.

За словами Коваля, потужності заводу дозволяють виконувати весь комплекс операцій з зерном.

До складу єдиного майнового комплексу підприємства входять 32 га землі на декількох виробничих майданчиках, залізнична інфраструктура з можливістю формувати маршрутні потяги із 50-60 вагонів. Також є хлібоприймальний цех, який виготовляє продукцію, і комбікормовий завод, який одночасного зберігає зерна на 100 тис. т.

Загалом зернова місткість виробничих потужностей ЄМК ДП «Златодар» у місті Золотоноша становить 97,4 тис. т (з неї 33,1 тис. т – елеваторні), а потужностей Пальмірської філії у селі Вознесенське - 36,5 тис. т.

Читайте також: Фонд держмайна продає Лохвицький спиртовий комбінат за ₴11,3 мільйона

Як повідомлялося, Фонд державного майна України проведе 4 квітня аукціон із продажу бази відпочинку на березі озера Світязь за 4,8 млн грн.

Фото: Фейсбук Віталій Коваль