Україна долучилася до механізму спільного кредитування Японії Joint Crediting Mechanism

Україна долучилася до Joint Crediting Mechanism, що дозволить залучати японські інвестиції в програми декарбонізації різних секторів економіки.

Про це повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, передає Укрінформ.

«Україна долучилася до механізму спільного кредитування Японії Joint Crediting Mechanism. Ціль програми – через інвестиції японських організацій поширювати провідні світові технології для декарбонізації різних секторів економіки», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що відповідний меморандум про співпрацю в межах статті 6 Паризької угоди підписали міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець та його японський колега Іто Шинтаро у Токіо під час участі в японсько-українській конференції з економічного розвитку та відбудови.

За словами Стрільця, укладення меморандуму відкриє Україні доступ до японських технологій для зеленого відновлення, забезпечить підтримку у подоланні наслідків російської збройної агресії.

Читайте також: Фонд декарбонізації підтримає підприємства, що впровадили енергоменеджмент

Зазначений механізм вже працює у 28 країнах. За 10 років його роботи зареєстровано 236 проєктів, з них 157 введено в експлуатацію.

Як повідомлялося, під час Конференції з економічного розвитку та відбудови в Токіо було підписано 56 документів про співпрацю між Україною та Японією.

Фото: Руслан Стрілець, Фейсбук