ДПСУ досі не отримувала даних від Польщі про повне блокування кордону

Від польської сторони прикордонники не отримували інформацію щодо повного блокування кордону з 20 лютого.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми не отримували інформацію про те, що будуть заблоковані інші напрямки. Загалом на кордоні з Польщею функціонує 9 напрямків, 6 з яких на даний момент заблоковані або рух значно ускладнений. Серед них 4 найбільші пункти пропуску, через які можуть перетинати кордон вантажні транспортні засоби вагою понад 7,5 тонн», - сказав Демченко.

Читайте також: На кордоні з Польщею у чергах стоять близько 3000 вантажівок

Речник уточнив, що три напрямки, які залишаються, мають свої особливості: десь можуть перетинати кордон лише порожні транспортні засоби вагою понад 7,5 тонн, інші для руху менших вантажних транспортних засобів в обох напрямках.

Як повідомляв Укрінформ, 18 лютого у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» польські фермери повністю заблокували рух вантажівок у двох напрямках, не пропускають навіть швидкопсувні, небезпечні та гуманітарні вантажі.

16 лютого міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський обговорив з польським колегою ситуацію на українсько-польському кордоні, переговори продовжаться і цього тижня.

Фото: ДПСУ