Керівник Донецької ОВА просить Кабмін про пільгові тарифи для аграріїв

Керівник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін просить Кабінет міністрів України підтримати аграріїв у регіоні та надати їм пільгові тарифи на залізничні перевезення продукції.

Про це повідомила Донецька ОВА, передає Укрінформ.

Зазначається, що внаслідок активних бойових дій у регіоні зруйновані звичні логістичні ланцюжки, і за таких умов аграрії Донеччині втрачають чималі кошти на транспортуванні своєї продукції.

Читайте також: Аграрії пропонують до кінця війни не збільшувати ліміт на купівлю земель

Але, за словами очільника Донеччини, попри всі складнощі, сільгоспвиробники все одно продовжують працювати і забезпечувати продуктами жителів області та всієї країни. Елеватори Донецької області відвантажують зерно, далі воно прямує на ринки збуту. Тому Філашкін звернувся до уряду з клопотанням про пільгові тарифи для аграріїв Донеччини.

«Переконаний, що держава має всіляко підтримувати наших сільгоспвиробників, які працюють у найскладніших обставинах. Саме тому звернувся до Кабміну з клопотанням встановити для аграріїв області пільгові тарифи на залізничні перевезення продукції», - заявив керівник області.

Він підкреслив, що такий крок може стати справжнім «рятувальним кругом для багатьох підприємців».

Читайте також: На компенсацію фермерам за розмінування земель у бюджеті передбачили ₴3 мільярди - Свириденко

Як повідомлялося, Донеччина постійно перебуває під обстрілами російських військ, ворог вбиває та травмує цивільних мешканців, руйнує житлові та адміністративні будинки, енергетичні та інфраструктурні об’єкти.

В Донецькій області з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну (за даними на грудень 2023 року) пошкоджено або знищено майно 318 підприємств в галузі АПК, загальна сума збитків, які вже порахували, перевищила 1 млрд грн.