Уряд компенсує підприємствам теплопостачання різницю в тарифах на тепло

Уряд підготував законопроєкт щодо надання компенсації різниці в тарифах, що утворилась по підприємствах теплопостачання.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков під час зустрічі з Всеукраїнською асоціацією громад.

«Уже розроблений законопроєкт щодо надання компенсації різниці в тарифах, що утворилась по підприємствах теплопостачання для місцевих бюджетів. Він передбачає компенсацію за тепло та постачання гарячої води, тарифи на які згідно з мораторієм заборонено підвищувати», - йдеться в повідомленні.

Фото: Фейсбук Олександр Кубраков

Згідно з проєктом закону, сума субвенції залежить не від обсягів боргу за газ, а саме від різниці між фактичними нарахуваннями за діючими тарифами та фактичними витратами підприємств, понесеними на виробництво теплової енергії та наданням послуг.

Читайте також: Київщина шукає інвестиції для відновлення ТЕЦ у Білій Церкві

Як повідомлялося, станом на жовтень 2023 року борги підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) перед Групою Нафтогаз за спожите «блакитне паливо» сягнули 95 млрд грн.