єРобота: Гранти на створення бізнесу отримають ще вісім ветеранів з Прикарпаття

Ще вісім ветеранів з Прикарпаття отримають гранти на розвиток чи створення бізнесу в рамках проєкту «єРобота», загальна сума грантів становитиме близько 3 млн грн.

Про це у Телеграмі повідомила начальниця Івано-Франківської обласної держадміністрації Світлана Онищук, передає Укрінформ.

«Вісім ветеранів з Прикарпаття отримають гранти на розвиток чи створення бізнесу в рамках проєкту «єРобота» на суму близько 3 млн грн... Натомість підприємці мають створити нові робочі місця. Наразі йдеться про 15», - написала Онищук.

Читайте також: За програмою єРобота ветерани отримають ще 6,3 мільйона на створення бізнесу

Вона нагадала, що урядова програма «Грант для ветеранів» передбачає надання учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни або їх подружжям кошти на створення або розвиток власної справи до 1 млн грн.

За словами очільниці області, серед сфер діяльності, в яких працюють заявники – виготовлення та продаж дитячих речей; відкриття салону краси; виробництво меблів та виробів для дому; пошиття та продаж етноодягу; відкриття центру розвитку дитини; реалізація будматеріалів.

Читайте також: єРобота: Підприємці вже отримали ₴4,7 мільярда на розвиток бізнесу

Онищук додала, що отримати консультації щодо умов програми можна за вказаним телефоном (066-655-40-33) або звернувшись у будь-яку філію Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

Як повідомлялося, Івано-Франківська область - у трійці лідерів серед регіонів з найбільшою кількістю прийнятих Державним центром зайнятості позитивних рішень.

Від початку 2023 року мікрогранти на розвиток бізнесу отримали 230 підприємців на суму майже 56 млн грн.

Читайте також: За програмою єРобота переробні підприємства отримають гранти на ₴211 мільйонів

Урядовий проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць. Обов’язковою умовою надання коштів мікрогранту є створення нових робочих місць. Згідно з програмою, українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти скерують на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення.