Частина споживачів у шести областях України - без світла

Станом на 10 травня ворог продовжує обстрілювати енергетичну інфраструктуру, без світла залишається частина споживачів у шести областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

«Ворог продовжує нищити цивільну енергетичну інфраструктуру України. Зокрема, вчора під час артилерійського обстрілу було пошкоджено одну з будівель АТ «Харківобленерго» в області. Загиблих і постраждалих серед персоналу немає. Рятувальники та представники підприємства ведуть обстеження, аби визначити обсяг пошкоджень», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що без світла залишається частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

«Водночас енергетики, попри складну безпекову ситуацію, продовжують роботи з відновлення енергопостачання. За добу в Україні вдалося повернути світло для 8 тисяч споживачів. Більшість із них – це абоненти у Запорізькій та Донецькій областях. Енергетична система працює стабільно, без обмежень потужності», – додали в Міненерго.

Читайте також: В Україні залишаються підтопленими 493 дворогосподарства

Як повідомлялося, енергосистема зазнала безпрецедентних пошкоджень. Для відновлення рівня надійності, який був до масованих обстрілів, все ще необхідно багато ресурсу та часу.