Податковий комітет Ради підтримує скасування мита та ПДВ на ввезення безпілотників

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендує парламенту підтримати законопроєкти № 8360 та № 8361-д, які спрощують ввезення на територію України безпілотних літальних апаратів та низки інших товарів на період воєнного часу.

Про це повідомив очільник комітету Данило Гетманцев у Телеграмі, передає Укрінформ.

Документи встановлюють, що тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, але не більш як до 1 січня 2024 року, звільняються від оподаткування ввізним митом та податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України БпЛА, оптичних та коліматорних прицілів, прицілів нічного бачення, тепловізійних біноклів, монокулярів та приладів нічого бачення.

Читайте також: У Раді планують скасувати мито та ПДВ на ввезення безпілотників

При цьому зазначені пільги не застосовуватимуться до товарів, що мають походження з країни, визнаної державою-окупантом та/або державою-агресором, та ввозяться з території держави-окупанта чи з окупованої території України.

Також у доопрацьовану редакцію законопроєкту (№ 8361-д) комітет вніс норму про незастосування до таких товарів заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності, у тому числі заходів державного експортного контролю.

Як повідомлялось, у 2023 році Міністерство оборони України збільшить закупівлі БпЛА для Збройних Сил України. Зокрема, з огляду на потреби і запити української армії, цього року на цей сегмент планують спрямувати близько 20 млрд грн.