Нафта дешевшає, але завершує тиждень зростанням цін

Ціни на нафту опускаються у п'ятницю, 13 січня, але завершують тиждень впевненим зростанням завдяки сигналам збільшення попиту в Китаї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $83,67 за барель, що на $0,36 (0,43%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здорожчали на $1,36 (1,7%), до $84,03 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася на $0,22 (0,28%), до $78,17 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів підвищилася на $0,98 (1,3%), до $78,39 за барель.

Влада КНР істотно підвищила квоти на імпорт нафти для місцевих компаній, що говорить про підвищення виробництва НПЗ.

Читайте також: Стелю цін на російську нафту треба знижувати до $35 за барель — Білявський

Оптимізм інвесторів стосовно перспектив економіки США надає додаткову підтримку ринку, зазначає агентство Bloomberg. Опубліковані напередодні статдані показали уповільнення інфляції у Штатах, що посилило очікування швидкого завершення циклу підвищення базової процентної ставки країни.

Споживчі ціни (індекс CPI) у США у грудні зросли на 6,5% порівняно з аналогічним місяцем минулого року, повідомило у четвер Міністерство праці країни. Таким чином, інфляція сповільнилася порівняно з 7,1% у листопаді до мінімуму з жовтня 2021 року. Споживчі ціни опустилися на 0,1% щодо попереднього місяця – їх зниження у помісячному вираженні відзначено вперше з 2020 року.

«Дані з інфляції показують, що ФРС, ймовірно, майже закінчила з підйомом ставки, і економіка США зможе уникнути рецесії», – зазначає головний аналітик OANDA Едвард Мойя.