Ситуація в енергосистемі серйозна, але вона зберігає керованість - голова Укренерго

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що ситуація в українській енергосистемі серйозна, але вона зберігає керованість, енергетики роблять усе можливе, щоб відновити енергопостачання.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ситуація серйозна, найсерйозніша за всю історію, але ми зберігаємо керованість системою. Ворог знову вразив українську енергомережу - під вогнем опинилися об’єкти по всій країні... Атака здійснена з цинічним розрахунком — в момент початку пікового споживання, щоб енергетикам було важче впоратися з навантаженням", - зазначив Кудрицький.

За його словами, енергетики вже відновлюють об’єкти, проводять ремонтні роботи, щоб забезпечити електропостачання.

Водночас Кудрицький наголосив, що ситуація серйозна, і закликав громадян зробити запаси води, заряджати акумулятори і мобільні телефони.

"Це дасть нам час робити свою роботу: задіювати резервні схеми заживлення тримати баланс в енергомережі", - зазначив він

Водночас голова Укрнерго наголосив, що немає жодної країни в світі, яка могла б підготуватися до ракетних атак на енергосистему такого масштабу, та водночас висловив упевненість, що "ми вистоїмо".

Читайте також: Через російські удари по енергетичній інфраструктурі ситуація критична - ОП

Як повідомлялося, 15 листопада росія завдала масованого ракетного удару по Україні.

Президент Володимир Зеленський заявив, що внаслідок атаки 10 млн громадян залишились без електропостачання, кілька атомних блоків на двох АЕС відключені.