Вітренко заявляє, що звільнився за власним бажанням

Колишній голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявляє, що він за власним бажанням написав заяву на звільнення.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в інтерв'ю виданню Forbes Україна.

«Я написав заяву за власним бажанням. Ніхто мене до цього не змушував», - сказав Вітренко.

Ексочільник також зазначив, що не планує брати участь у відборі нового голови правління Нафтогазу, якщо його оголосить наглядова рада після свого формування. За словами Вітренка, він наразі планує приділити увагу українським проєктам у сфері Military-tech та новим технологіям в енергетиці.

Вітренко нині входить до групи міжнародних експертів щодо санкцій проти росії (група Єрмака – Макфола) та групи радників при Національній раді відродження.

«Моє звільнення – це не частина якогось плану стати прем’єром. Після перемоги я хочу займатися новими технологіями і бізнесом», - запевнив ексочільник Нафтогазу.

Вітренко висловив сподівання, що після його звільнення швидше буде призначена наглядова рада Нафтогазу, будуть запроваджені міжнародні стандарти корпоративного управління, а держава перейде від прихованих до диджиталізованих адресних субсидій на газ для населення.

Читайте також: Кабмін скасував конкурсний відбір керівника Нафтогазу

Як повідомлялося, Кабмін 1 листопада звільнив голову правління НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка. На цій посаді Вітренко перебував із квітня 2021 року.

Уже 3 листопада уряд призначив колишнього міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова головою правління НАК «Нафтогаз України».