Масований ракетний удар: екстрені відключення світла - у Києві, Черкасах, Запоріжжі та 6 областях

Міністр енергетики Герман Галущенко закликає українців зменшити споживання електроенергії через новий масований обстріл об'єктів інфраструктури вранці 31 жовтня. Екстрені відключення світла запровадженні у Києві, Черкасах, Запоріжжі та шести областях.

Як передає Укрінформ, про це Галущенко написав у Фейсбуці.

"Прошу всіх українців у населених пунктах, що не постраждали від обстрілів, максимально зменшити споживання електроенергії. Зниження навантаження на енергомережу допоможе нашим енергетикам швидше відновити енергопостачання у тимчасово знеструмлених регіонах", - написав міністр.

Він повідомив, що ракетних обстрілів зазнали як електричні підстанції, так і об’єкти гідроенергетики та теплової генерації.

Читайте також: Унаслідок російської атаки пошкоджені 18 об'єктів у 10 регіонах України - Шмигаль

Через атаку відбулось часткове знеструмлення і екстрено запроваджені графіки відключення споживачів в Києві, Черкасах, Запоріжжі, Черкаській, Київській, Кіровоградській, Харківській, Запорізькій, Полтавській областях.

Читайте також: Укренерго скасувало стабілізаційні графіки відключень світла – будуть локальні обмеження

Як повідомлялося, зранку 31 жовтня російські війська вчергове завдали масованого удару по об’єктах енергосистеми кількох областей України. Частину ракет збила ППО.