Український бізнес може залучити мільярдні кредити від агентства федерального уряду США

Фінансова корпорація розвитку США (DFC) готова кредитувати український бізнес в межах окремих проєктів на суми від 1 мільйона до 1 мільярда доларів на кожен з них.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

«У нас знову є гарні новини щодо залучення інвестицій в країну і підтримки українських підприємств за рахунок міжнародних фінансових інструментів. Наразі мова йде про те, що агентство DFC готове кредитувати проєкти в Україні на суми від 1 млн до 1 млрд доларів», - розповів заступник міністра економіки України Олександр Грибан.

Він зауважив, що зазвичай ця компанія підтримує тільки американських інвесторів, які здійснюють інвестиції в різні країни світу. Але заради України вони зробили виключення і готові видавати кредити, навіть в разі, якщо в українському бізнесі не буде представлено американського інвестора.

За словами Грибана, DFC готова підтримувати Україну декількома різними фінансовими інструментами. Крім прямого кредитування, вони готові надавати покриття кредитних ризиків.

Читайте також: Зеленський на саміті Forbes 400: Інвестиції в Україну стануть внеском у зміцнення безпеки світу

«При такому сценарії кредитором для українського позичальника виступає приватний банк, але позичальник купує страховку кредитного ризику у DFC. Таким чином умови за кредитом стають більш вигідними – позичальник отримає нижчу ставку, довший термін залучення грошей і таке інше», - зазначив урядовець.

Крім того, DFC готові страхувати політичні ризики, у межах яких в них є інструмент покриття військових ризиків. Цей інструмент дуже схожий на страховку інвестицій, яку вже узгоджено з Багатостороннім агентством з гарантування інвестицій (MIGA), але ціна буде залежати від конкретних умов того чи іншого бізнес-проєкту.

У Мінекономіки додають, що обмежень на кількість кредитів для українського бізнесу наразі не встановлено.

Як повідомляв Укрінформ, Україна до кінця року очікує надходження анонсованого офіційного фінансування на 12 мільярдів доларів.