НКРЕКП внесла зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергії

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила постанову про зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергії, якою передбачено ряд кроків назустріч споживачу в аспекті захисту прав споживачів.

Про це йдеться на сайті НКРЕКП, передає Укрінформ.

"12 серпня 2022 року на відкритому засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), було прийнято постанову НКРЕКП № 924 «Про затвердження Змін до Правил роздрібного ринку електричної енергії» (Постанова), яка була оприлюднена на офіційному вебсайті 15.08.2022", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: НКРЕКП затвердила ліцензійні умови діяльності зі зберігання енергії

Зазначається, що постановою врегульовується спрощена процедура зміни електропостачальника, що дасть можливість споживачу в порівнянні з нормативно встановленим строком переходу до нового електропостачальника в 21 день, здійснювати такий перехід за 3 дні.

Крім цього, з метою забезпечення побутових споживачів зрозумілою та коректною інформацією щодо нарахувань за спожиту електроенергію, електропостачальників зобов’язано в рахунках на оплату зазначати інформацію про початкові та кінцеві покази засобів обліку електричної енергії, на підставі яких здійснюються нарахування.

Читайте також: НКРЕКП затвердила план розвитку газосховищ до 2031 року

Також для споживачів електроустановки яких мають невелику потужністю до 0,1 кВт, спрощено відносини з електрозабезпечення, а саме, врегульовано організацію комерційного обліку та визначення обсягів споживання без встановлення засобів вимірювальної техніки (лічильників).

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), проведе позапланові невиїзні перевірки окремих енергопостачальних компаній через їхню заборгованість перед НЕК «Укренерго».