До кінця року усі термінали в Україні прийматимуть картки платіжної системи «Простір»

До кінця 2022 року всі платіжні термінали в Україні прийматимуть до оплати платіжні картки національної платіжної системи «Простір».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

Зазначається, що АТ "Укрсиббанк" підключилось до національної платіжної системи "Простір" та почало налаштовувати всю мережу платіжних терміналів банку на обслуговування її карток. Оновлення термінальної мережі відбувається поетапно та завершиться до кінця 2022 року, більшість терміналів буде налаштовано упродовж двох наступних місяців.

Також тепер за допомогою картки "Простір" можна зняти готівку у всій мережі банкоматів Укрсиббанку. В Україні їх налічується понад 600.

За словами директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Андрія Поддєрьогіна, забезпечення можливості приймання карток "Простір" у всій платіжній інфраструктурі України є однією зі стратегічних цілей Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року.

Читайте також: Протидія шахрайству: Нацбанк посилив вимоги до операцій з електронними платіжними засобами

НПС «Простір» – національна карткова платіжна система, створена Національним банком України. Учасниками системи є 55 установ. Картка "Простір" приймається до оплати у термінальній мережі на території України, а також в інтернеті.

Як повідомляв Укрінформ, національна платіжна система "Простір" для безпеки здійснення безготівкових операцій в умовах воєнного стану тимчасово скасувала міжбанківську комісію (інтерчейндж) за операціями оплати товарів і послуг.

Фото: bank.gov.ua