Кабмін затвердив порядок використання грошей на підтримку аграріїв

Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів, які спрямовуються на підтримку сільськогосподарських виробників.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні затвердили порядок використання коштів на підтримку аграріїв. Держава спрямовує 1,5 млрд грн на підтримку фермерів та сільгоспвиробників", - зазначив Шмигаль.

Він повідомив, що максимальна бюджетна дотація для власників сільгоспугідь становитиме 372 тис. грн, максимальна дотація для одного підприємства на утримання корів — 530 тис. грн.

Читайте також: В Україні запустили реєстр для підтримки агровиробників

Шмигаль нагадав, що 12 серпня було запущено Державний аграрний реєстр - онлайн-платформу для прямої взаємодії держави та агровиробників. За його словами, за три дні роботи платформи на ній зареєструвалося 1,5 тисячі фермерів.

"Агровиробники, зареєстровані в реєстрі, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів. Тобто цифровізація знову стає синонімом ефективності та прозорості", - прокоментував очільник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» аграрії у 2022 році залучили майже 51,4 млрд гривень.