За програмою «єРобота» видали перші 13 грантів для розвитку садівництва

Станом на 5 серпня вже видано 13 грантів для створення або розвитку садів, ягідників та виноградників за урядовою програмою «єРобота».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України у Телеграмі.

Зазначається, що гранти отримали агропідприємства з Одеської, Івано-Франківської, Київської, Львівської, Волинської, Чернівецької та Закарпатської областей.

Площі угідь для садівництва заявників варіюються від 1,34 до 25 га, як і суми гранту: від 360 тис. грн до 10 млн грн на одного отримувача. Загальна площа становить 177,39 га на суму 45,8 млн грн.

«Це перші погоджені заявки на гранти з садівництва. Реалізація цих проєктів дасть поштовх до створення робочих місць у сільській місцевості, а також виведе на ринок якісну українську продукцію», – наголосив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Найбільш актуальні напрями, за якими аграрії подавали заявки на грант, - це вирощування лохини, чорниці, яблуневих і грушевих садів та ліщини.

Читайте також: Кабмін надасть безповоротні гранти на створення садів та теплиць – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, за програмою “єРобота” підприємці можуть отримати компенсацію для створення власного садового господарства площею до 25 га.