Уряд виділив 1,4 мільярда на пересувні котельні та генератори

Кабінет Міністрів погодив виділення 1,4 млрд грн на закупівлю запасу резервного обладнання та матеріалів, які в разі руйнування інфраструктури допоможуть забезпечити людей теплом і водою.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

“Кабінет Міністрів погодив виділення 1,4 млрд грн на придбання запасу резервного обладнання та матеріалів, які в разі руйнування інфраструктури допоможуть забезпечити людей теплом і водою”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, йдеться про закупівлю пересувних котелень, дизельних генераторів, систем очищення води, насосних станцій і про багато інших речей, які будуть потрібні на екстрений випадок.

“Ми розуміємо, що російська армія — це терористи, які свідомо знищують критичну інфраструктуру, об’єкти водо-, електро- й теплопостачання. Ми готуємося до всіх можливих сценаріїв”, — підкреслив Шмигаль.

Повідомляється, що на виїзному засіданні в Чернігівській області уряд створив Оперативний штаб із забезпечення країни будівельними матеріалами.

Читайте також: Внаслідок збройної агресії рф в Україні пошкоджені 527 електромереж

«Штаб працюватиме по всій країні, а до його роботи будуть залучені представники всіх областей, будівельники, промисловість, урядовці. Наша мета — максимально швидка та ефективна відбудова пошкоджених об’єктів усієї інфраструктури, зокрема житла для українців», — наголосив Прем’єр-міністр.

Загалом уряд вже розподілив по регіонах 2,3 млрд грн, аби терміново відновити критичну інфраструктуру.

За словами Прем’єр-міністра, зараз у 5 областях підготовлено технічну й проєктну документацію для відбудови 1700 об’єктів, серед яких котельні, школи, дитячі садочки, лікарні, житлові й адміністративні будівлі та багато інших інфраструктурних об’єктів.

Як повідомлялося, раніше Прем'єр-міністр заявив, що Кабінет Міністрів виділить майже 300 млн грн на ремонт трьох ТЕЦ у Чернігові, Охтирці Сумської області та Кременчуці Полтавської області.