Британія виділить до £10 мільйонів на ремонт української залізниці для вивезення зерна

Уряд Великої Британії виділить до 10 млн фунтів стерлінгів на ремонт української залізниці, щоб полегшити вивезення зерна з країни на тлі російської агресії проти країни.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні уряду.

«Окрім блокування вивезення зерна з України через Чорне море – маршрут, яким історично експортувалося 96% українського зерна, російські атаки порушують його експорт залізницею. Щоб протидіяти цьому, Велика Британія виділить до 10 мільйонів фунтів стерлінгів на матеріали та обладнання для ремонту залізничної інфраструктури України та допомоги у вивезенні зерна з країни залізницею», - підкреслюється у пресрелізі.

Читайте також: У Туреччині прогнозують, що «зерновий коридор» запрацює за 3-4 тижні в разі досягнення згоди

Зазначається, що влада Великої Британії тісно координує з урядом України питання, як максимально збільшити пропускну здатність залізниці та забезпечити перевезення зерна.

В британському уряді зауважили, що росія не тільки перешкоджає Україні експортувати її зерно, але й з’являється все більше доказів того, що росія краде українське зерно й переправляє його контрабандою через кордон з метою продажу для збільшення військової казни путіна.

Читайте також: На Чернігівщині внаслідок обстрілу зруйноване сховище зі зерном і пошкоджена сільгосптехніка

«Велика Британія виділить 1,5 мільйона фунтів стерлінгів на розробку процесу тестування, щоб визначити, чи було зерно, яке продається росією на світовому ринку, незаконно вивезено з України. Це допомогло б світовим урядам вирішити проблему вкраденого зерна, стримуючи російську активність на цьому напрямку і гарантуючи, що Україна отримує необхідний дохід від будь-якого вирощуваного зерна. Прем'єр-міністр (Борис Джонсон – ред.) попросить інші країни G7 приєднатися до цих зусиль», - йдеться у пресрелізі.

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький заявив, що від початку широкомасштабного вторгнення росія вивезла із захоплених українських територій щонайменше 400 тисяч тонн зерна.