ЄС готовий надати Україні €9 мільярдів макрофінансової допомоги — Мішель

Європейський Союз готовий надати Україні ще 9 мільярдів євро макрофінансової допомоги.

Про це у своєму твіттері написав президент Європейської Ради Шарль Мішель, передає Укрінформ.

«Єврорада продовжить допомагати Україні з її негайними потребами в ліквідності разом з "Великою сімкою". Єврорада готова надати Україні 9 мільярдів євро. Сильна та конкретна підтримка відбудови України», — йдеться у дописі.

Читайте також: ЄС погодив часткове нафтове ембарго для рф та відключення «Сбербанку» від SWIFT - Мішель

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен своєю чергою повідомила, що у Євросоюзі домовилися працювати над механізмом надання Україні нового пакета макрофінансової допомоги.

"Ми також домовилися працювати над механізмом надання Україні нового, виняткового пакета макрофінансової допомоги на суму до 9 мільярдів євро", - зазначила очільниця Єврокомісії.

Також вона зазначила, що у Версалі лідери ЄС домовилися якнайшвидше припинити залежність від російського газу, нафти та вугілля. Для реалізації амбітних планів позбавлення залежності від викопних енергоносіїв з Росії у ЄС розробляють проєкт розвитку альтернативних джерел енергії:

"Для цього потрібен план і це REPowerEU. Він має 4 стовпи: економія енергії, диверсифікація викопного палива, масові інвестиції у відновлювані джерела енергії, фінансування".

Як раніше повідомляло агентство, країни-члени ЄС досягли угоди, яка дозволить ввести часткове ембарго на купівлю російської нафти, відключити російський «Сбербанк» від міжнародної платіжної системи SWIFT та введе заборону ще трьох державних мовників рф.