Максимум два тижні: Президент сказав, коли налагодиться постачання пального в Україну

Систему постачання пального в Україну вдасться забезпечити протягом найближчих одного - двох тижнів.

Про це у вечірньому відеозверненні сказав Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Уряд України сьогодні розглядав питання ліквідації дефіциту на ринку пального. Черги та зростання цін на заправках є в багатьох областях нашої держави. Окупанти цілеспрямовано знищують інфраструктуру для виробництва, постачання та зберігання пального. Росія також заблокувала наші порти, і тому миттєвих рішень для заповнення дефіциту немає. Але урядовці обіцяють, що протягом тижня, максимум, двох буде забезпечена така система постачання пального в Україну, яка зможе не допускати дефіциту", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що після ракетного удару російських агресорів по Кременчуцькому нафтопереробному заводу це - складне завдання.

Читайте також: Польщу цікавить український ринок пального - Зеленський

"Але урядовці разом із постачальниками пального, разом із трейдерами та мережами мають виконати й це завдання, хоч би як було складно. Впевнений, виконають. Маємо брати у Європейському Союзі стільки пального, скільки необхідно зараз для наших громадян", - сказав президент.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство економіки обіцяє упродовж наступних семи днів ліквідувати дефіцит пального, оскільки оператори мають законтрактовані обсяги на території Західної Європи.