Сівба на Харківщині триває в п’яти районах

На Харківщині, частина якої наразі тимчасово окупована, сівба триває в п’яти районах.

Про це повідомила в Телеграмі пресслужба Харківської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

«На сьогодні до сівби ярих культур приступили аграрії Богодухівського, Красноградського, Лозівського та частково Харківського і Чугуївського районів (у рамках адміністративної реформи на Харківщині утворено сім укрупнених районів - ред.). По всіх категоріях господарств Харківської області ярими зерновими та зернобобовими культурами засіяно 15,4 тис. га. Також аграрії посіяли соняшник на площі 8,6 тис. га», - повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Читайте також: МВФ прогнозує збільшення держборгу України цьогоріч до 86,2% ВВП

Він зазначив, що є певні проблеми з добривами та пальним для аграріїв, це вирішується. Щоб посівна була безпечною, підприємства працюють із військовими, визначають ті поля, де можна відносно безпечно проводити польові роботи.

«Росіяни проводили і дистанційне мінування полів через артилерію. Аграрії мають звертати на це увагу», - застеріг Синєгубов.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Харківської ОВА, цієї весни в області мають намір засіяти 60% від тієї площі, яка була у планах до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Загалом, станом на 18 квітня прогнозовані площі посіву основних ярих сільськогосподарських культур на контрольованій території становлять 14,2 млн гектарів. Це на 2,7 млн гектарів менше, ніж минулого року.