Аграрії завершили сівбу ярих зернових на Волині – взялися за соняшник та кукурудзу

На Волині повністю завершили сівбу ярих зернових та взялися до сівби соняшнику та кукурудзи.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко, передає Укрінформ.

«Весняні заморозки зумовили дещо пізніший старт весняно-польових робіт. Однак посів ярих зернових хоч і розпочався в третій декаді березня, проведений аграріями в рекордно стислі терміни», - написав Погуляйко.

Він уточнив, що у Волинській області висіяно понад 16 тис. га пшениці, 25 тис. га - ячменю та понад 33,5 тис. га – вівса. Сівбу ярих зернових виконано на 100%. Тепер аграрії приступили до посівів кукурудзи та соняшнику.

Також Погуляйко додав, що Волинь очікує надходження 100 тонн насіннєвої картоплі німецької селекції (еліта) сорту «Агрія». Цей гуманітарний вантаж прямує з Франції. На сьогодні в області формують перелік отримувачів посадкового матеріалу, в який буде включено найбільш потужних картоплярів області.

Читайте також: Полтавщина завершила посів ранніх зернових на 100% від запланованих площ

Як повідомляв Укрінформ, 12 квітня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що посівну кампанію розпочали в усіх областях України, окрім Луганської.

Раніше у Міністерстві аграрної політики України спрогнозували, що, за песимістичним сценарієм, цього року в Україні може бути засіяно 70% посівних площ. Якщо території Чернігівської та Сумської областей вдасться розмінувати у найближчі тижні, можливо, посівні площі зростуть до 80%.

24 лютого російський президент володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.