Аграрний фонд розпочав закупівлі зерна цьогорічного врожаю

АТ «Аграрний фонд» здійснює авансові платежі під заставу зерна врожаю 2022 року, мінімальна партія – 100 тонн пшениці.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Аграрного фонду.

У компанії нагадали, що цілеспрямоване та систематичне руйнування російськими військами інфраструктурних об’єктів, мінування сільськогосподарських угідь, знищення запасів пального та техніки ускладнює, а в багатьох областях України унеможливлює роботу аграрних підприємств.

«У цих непростих для аграрного сектору умовах акціонерне товариство «Аграрний фонд» продовжує підтримувати вітчизняних сільгоспвиробників, реалізуючи програму закупівлі зерна майбутнього врожаю. З метою забезпечення продовольчої стабільності в Україні, товариство фінансує як малих, так і великих сільгоспвиробників, які мають успішний досвід вирощування зернових культур», - ідеться у повідомленні.

Авансові платежі Аграрного фонду здійснюються під заставу майбутнього врожаю в розмірі 50-70% від загальної вартості законтрактованого зерна. Обов’язковою умовою співпраці є страхування посівів.

У компанії додали, що попередня оплата за договорами закупівлі майбутнього врожаю здійснюється за такими цінами: для зерна пшениці 2 класу - 5 472 грн/т, пшениці 3 класу - 5 301 грн/т.

Згідно з умовами програми закупівлі, обсяг мінімальної закупівельної партії для пшениці становить 100 тонн.

З повним переліком документів, необхідних для укладання договору з АТ «Аграрний фонд», можна ознайомитись за посиланням.

Читайте також: Цьогоріч в Україні планують засіяти 70% посівних площ

Як повідомлялось, із початку широкомасштабного вторгнення рф на територію України АТ «Аграрний фонд» спрямувало на переробку понад 19 тис. тонн зерна пшениці і відвантажило в національні та локальні торговельні мережі понад 30 тис. упаковок пшеничного борошна та понад 150 тис. упаковок гречаної крупи.