Decathlon під тиском призупиняє свою комерційну діяльність в росії

Французький спортивний бренд Decathlon, який має 60 магазинів і сайт електронних продажів у 25 містах росії, призупиняє свою комерційну діяльність у рф через проблеми з поставками.

Про це повідомляє France-Info, передає Укрінформ.

Зазначається, що під тиском від початку війни в Україні Decathlon оголосив у вівторок, 29 березня, про призупинення своєї комерційної діяльності в росії через проблеми з поставками.

Про це призупинення було оголошено співробітникам в електронному листі, в якому компанія зазначає, що «не в змозі підтримувати 92% (своїх) поставок» в росії через «міжнародні санкції».

Водночас видання зауважує, що йдеться саме про призупинення, а не про припинення діяльності. “Ми продовжимо підтримувати наших 2500 російських товаришів по команді”, - цитує видання заяву компанії.

Decathlon є одним із трьох брендів сімейної асоціації Mulliez, які діють в росії, разом з Auchan та Leroy Merlin, які продовжують там свою діяльність. Останніми днями ці три бренди стали об’єктом жорсткої критики через їхнє заявлене бажання залишитися в росії.

Як повідомляв Укрінформ, з початку вторгнення росії в Україну понад 400 транснаціональних компаній, які припинили ведення бізнесу в росії й залишили її територію – від нафтових компаній до мережі McDonald’s.

27 березня генеральний директор Auchan Retail International Ів Клод пояснив свій вибір залишитися в росії “з людської точки зору”. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав бойкотувати французьку мережу супермаркетів "Ашан" після відмови гендиректора компанії покинути рф через важливість збереження співробітників.