У Prozorro.Продажі від початку війни оголосили понад 1900 земельних аукціонів

В електронній системі Prozorro.Продажі з початку війни оголошено 1 906 земельних аукціонів, з них – 1 484 стосуються продажу чи оренди сільськогосподарських земель. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«За повідомленням «Prozorro.Продажі», навіть у період воєнних дій у системі продовжують оголошуватися земельні аукціони. З 24 лютого їх було оголошено 1906, із них ті, що стосуються сільськогосподарських земель, – 1484», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що площа всіх земельних ділянок сягає 11 тисяч гектарів, а стартова ціна за усіма лотами – 378 мільйонів гривень. Серед трійки регіонів за кількістю оголошених аукціонів: Одеська; Київська та Львівська області.  

Наразі 440 оголошених аукціонів уже мають свого переможця. Організатори отримають майже 70 млн грн доходу (зростання стартової ціни – більш ніж у три рази).

Як повідомлялось, 24 березня цього року Верховна Рада України дозволила не проводити аукціони з оренди с/г землі державної та комунальної власності на час воєнного стану. Ці зміни до Земельного кодексу зумовлені потребою встигнути провести посівні роботи повною мірою.