Укренерго за добу відновило електропостачання понад 47 тисяч споживачів

НЕК "Укренерго" за добу 22 березня відновило електропостачання понад 47 тисячам споживачів у Донецькій, Київській, Запорізькій, Харківській, Миколаївській та Сумській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

Зазначається, що у середу, 23 лютого, добігає кінця місяць роботи української енергосистеми в умовах війни. Три тижні з цього терміну вона працювала в ізольованому режимі і тиждень – синхронно з енергомережею континентальної Європи ENTSO-E. Увесь цей час мережа була однаково стабільна – частота на рівні 50 Гц

Як і завжди працюють всі види електростанцій, забезпечуючи електроенергією всіх споживачів: населення, військових, об’єкти критичної інфраструктури тощо.

Також ремонтники Київського регіонального центру обслуговування мережі НЕК «Укренерго» та інших енергетичних компаній за свою самовіддану працю отримали нагороди від Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. З перших днів війни вони відновлювали пошкоджені під обстрілами лінії електропередачі та електропідстанції в Київському регіоні, що дало можливість стабілізувати надійне електропостачання споживачів та сталу роботу генерації.

Серед нагороджених працівників Укренерго: Віталій Красносільський, Сергій Резніченко, Олександр Приймак, Олександр Фіров, Олександр Кельвич, Микола Ткаченко, Віктор Трегуб.

В Укренерго нагадують споживачам, що якщо вони перебувають у безпеці, електроприладами можна користуватися як завжди, не обмежуючи споживання електроенергії.

Як повідомлялося, 16 березня європейська мережа операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E розпочала пробну синхронізацію континентальної енергосистеми Європи з системами України та Молдови. Операційні системи континентальної Європи підтримують стабільність українсько-молдовської енергосистеми після позитивного аналізу, який підтвердив, що невідкладна синхронізація є технічно можливою разом з низкою заходів із убезпечення енергосистем.

З 24 лютого українська енергосистема працювала в ізольованому режимі. Проводити випробування планувалося упродовж 24-26 лютого, однак через воєнну агресію росії Міністерство енергетики вирішило не повертати ОЕС України у синхронний режим роботи із енергосистемами росії та білорусі.