Єрмак закликав представників міжнародних інвесткомпаній купувати військові облігації України

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак закликав міжнародних інвесторів купувати військові облігації України та переводити свій бізнес із території країни-агресора в нашу державу.

Про це він розповів під час брифінгу, оприлюдненому у Телеграмі Офісу Президента, передає Укрінформ.

"Мною проведена зустріч в режимі онлайн-конференції з представниками провідних інвестиційних компаній світу, в ній взяли участь майже 300 представників, серед яких Goldman Sachs, "Morgan Stanley, Franklin Templeton та інші. Я сказав нашим міжнародним фінансовим партнерам, що весь світ побачив сьогодні, що Україна не здається і не поступиться незалежністю та територіальною цілісністю", - повідомив Єрмак.

Він додав, що закликає міжнародний бізнес інвестувати у купівлю військових облігацій українського уряду.

"Також важливо, щоб відповідальні компанії, які йдуть сьогодні з росії, переорієнтувалися на Україну. Я застеріг, що жодних ознак дефолту України немає. Ця проблема має турбувати країну-агресора", - заявив керівник ОП.

Він додав, що влада вже думає про те, як буде відновлювати нашу країну. Для цього Україна планує залучити кошти міжнародних партнерів, а також репарації та компенсації, які має сплатити російська федерація за свою агресію.

Як повідомлялося, із 24 лютого за вказівкою президента росії путіна почалося широкомасштабне вторгнення російських військ в Україну. Загарбники обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.