Держава запустила програму з релокації виробництв до Західної України

Підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей до Західної України.

Про це повідомляє Міністерство економіки України в Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Українські підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей до Західної України. Для цього запущено програму з релокації українських виробництв за підтримки держави", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підприємствам, які планують переміститись до безпечних областей, буде надана допомога у підборі місць для їх виробничих потужностей, перевезення та розселення персоналу, а також пошуку нових працівників.

Для участі у програмі необхідно заповнити заявку, в якій, зокрема, потрібно вказати назву підприємства, адрес виробництва, спеціалізація, можливість виробництва товарів/продукції для потреб оборонної сфери, контактні особи підприємства, потреба у виробничому приміщенні тощо.

"Програма спрямована на збереження виробничого і трудового потенціалу України і орієнтована на усі підприємства, які бажають перемістити виробництво на території Західної України", - додали в міністерстві.

Як повідомлялось, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл.