Американські аналітики прогнозують росії дефолт у квітні

Аналітики американського банківського холдингу Morgan Stanley прогнозують росії дефолт в середині квітня.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє у Фейсбуці.

Шанси росії сплатити свій зовнішній борг зменшуються в міру падіння цін на облігації, рецесії, що насувається в країні, і накопичення різних обмежень на платежі після вторгнення в Україну.

"Ми розглядаємо дефолт як найімовірніший сценарій", - заявив глобальний керівник компанії зі стратегії суверенного кредитування ринків, що розвиваються, Саймон Уевер.

Згідно з прогнозами, дефолт може настати вже 15 квітня, тобто після закінчення 30-денного пільгового періоду з купонних виплат, які російський уряд має виплатити за доларовими облігаціями з погашенням у 2023 та 2043 роках.

Як повідомляв Укрінформ, агентство Moody's змінило суверенний кредитний рейтинг російської федерації з B3 до Ca – тепер рф відділяє лише одна сходинка від дефолту.

Зниження рейтингів зумовлене втратою контролю над резервами центрального банку Росії, що обмежить транскордонні платежі, зокрема за обслуговування боргу за державними облігаціями.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування ситуації в Україні.

З перших днів вторгнення росії в Україну США, союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортних обмежень.