British Petroleum продала свій пакет акцій у Роснафті

Найбільший іноземний інвестор Роснафти - транснаціональна нафтогазова компанія British Petroleum - продала свій пакет акцій після вторгнення Росії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це Держспецзв’язку повідомляє в Телеграмі.

Крім того, два представники ВР виходять із ради директорів Роснафти.

Як повідомляв Укрінформ, через вторгнення РФ в Україну найбільший у світі суверенний фонд - норвезький Government Pension Fund Global (GPFG) - позбавиться своїх російських активів на суму близько $2,8 млрд та заморозить свої інвестиції в Росії.

Туреччина закриває Босфор і Дарданелли для військових кораблів.

Влада Швеції направить до України, зокрема п’ять тисяч одиниць протитанкової зброї для боротьби з російською агресією. Крім того, Україні будуть передані 135 тисяч польових пайків, 5 тисяч шоломів та 5 тисяч бронежилетів.

Голова уряду Бельгії Александр де Кроо заявив, що його країна надасть Україні додаткову зброю - 3 тисячі автоматичних гвинтівок та 200 одиниць протитанкової зброї.

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Збройні Сили України, за підтримки усього народу, мужньо протистоять агресії. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 4500 осіб.