ЄС запровадив санкції проти 60 провідних компаній російського ВПК

Євросоюз запровадив санкції проти 60 провідних промислових компаній Росії через військову операцію та агресію Москви в Україні.

Вони перераховані в Офіційному журналі ЄС, у якому в ніч проти суботи опубліковано відповідні нормативні акти, передає Укрінформ із посиланням на ЗМІ країни-окупанта.

До чорного списку потрапили "Сухий", "Туполєв", ракетно-космічний центр "Прогрес", Калашников, "Алмаз-Антей", "Уралвагонзавод", Російська Залізниця, "Камаз", "Севкомфлот", "Севмаш".

ЄС заборонив надання всім цим компаніям доступу до ринку капіталу та будь-яких видів фінансових послуг, надання технічної допомоги або торгівлі з ними продукцією та технологіями військового чи подвійного призначення, а також технологіями та обладнанням для видобутку нафти на шельфі та в полярних широтах.

Також Євросоюз ввів санкції проти Міноборони РФ, СЗР, "Оборонпрому" та "Рособоронекспорту" і запровадив жорсткі фінансові та технологічні обмеження проти військово-промислового, енергетичного, авіабудівного та фінансового секторів РФ.