Стало відомо, скільки людей отримали одноразову матеріальну допомогу від держави

Понад 800 тис. людей отримали одноразову матеріальну допомогу від держави.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час Diia Summit, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Минулого року за ініціативи Президента була необхідність запровадити програму підтримки людей через те, що вдарив COVID-19. І Україна за місяць прийняла рішення, розробила додаток, розробила програму - і понад 800 тис. людей дуже швидко отримали по 8 тис. грн в тих регіонах, де це було необхідно. Це був один із найшвидших проєктів”, - сказав Шмигаль.

Загалом за минулий рік одноразову матеріальну допомогу отримали 818 тис. осіб на суму 6, 6 млрд грн.

“Сьогодні Україна стала єдиною державою в світі, де державну допомогу можна отримати буквально за кілька кліків у смартфоні”, - наголосив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Шмигаль: За два роки економія від онлайн-послуг становить 14,7 мільярда

Як повідомляв Укрінформ, на Diia Summit команда Мінцифри презентує понад 10 нових цифрових послуг. Серед них - зміна місця реєстрації на всю країну, послуги для пенсіонерів та водіїв, нові сповіщення в Дії, оновлений Дія.Підпис. Також буде презентовано спеціальний податковий режим для IT-індустрії Дія.City та інші цифрові проєкти й ініціативи. Участь у заході беруть Президент Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, команда Дії та Мінцифри, міжнародні гості.