Завод «Палада» виготовить композитний плавучий док для турецької компанії

Херсонський державний завод «Палада» та турецька компанія Hidrodinamik Shipyard уклали контракт на будівництво і постачання композитного плавучого доку. 

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ДК «Укроборонпром».

«Херсонський державний завод «Палада», який входить до складу ДК «Укроборонпром», та турецька компанія Hidrodinamik Shipyard уклали контракт на будівництво і постачання композитного плавучого доку вантажопідйомністю 8500 тонн», – йдеться в повідомленні.

Очільник заводу Євген Алхімов зауважив, що це перший україно-турецький контракт, укладений після того, як Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і міністр торгівлі Турецької Республіки Мехмет Муш підписали угоду про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною.

Морську споруду побудують з використанням сучасної технології: понтон виготовлять з морського залізобетону на основі сульфатостійкого портландцементу, а башти – з суднобудівної сталі.

Водночас під час виробництва доку за основу будуть використаній матеріали українського виробництва, а обладнання – європейських і турецьких постачальників.

З 1968 року «Палада» побудувала 43 аналогічні доки різних модифікацій, 39 з яких успішно експлуатуються в багатьох країнах світу.

Читайте також: Завод «Палада» уклав контракт із Міноборони на 23,5 мільйона

Як повідомляв Укрінформ, Херсонський державний завод «Палада» також отримав замовлення від хорватської компанії Iskra Shipyard 1 LLC на будівництво композитного плавучого доку нового покоління.

На фото Укроборонпрому - аналогічний док